Muuramessa vietettiin perjantaina 25.8.2017 UkkoMetso-juhlaa. Juhlassa paljastettiin valoteos UkkoMetso, joka sai pesän Muuramekeskuksesta valtatie 9 varrelta. Valoteos on Muuramen kunnan lahja 100-vuotiaalle Suomelle.

UkkoMetso on 4 metriä korkea ja 3,5 metriä leveä ja painaa 600 kiloa. Runko on painekyllästettyä puuta, pinta 100 vuotta vanhaa kierrätyspeltiä ja valaistuksena hämäräkytkimellä toimivat GE LED -valot (noin 2100 led-pistettä). Teoksen ovat suunnitelleet taiteilijat Jari Antila, Kaapo Manninen ja Antti Kares, ja sen on toteuttanut Suomen Jouluvalo Oy. UkkoMetso seisoo 2 metriä korkealla jalustalla.

UkkoMetsosta tulee näyttävä maamerkki 9-tien varrelle, jossa Muuramekeskuksen ohittaa 16 800 autoa vuorokaudessa. Samalla UkkoMetso houkuttaa pysähtymään Muurameen ostoksille ja käyttämään kunnan palveluja.